Kyzylorda-news.kz. Сарапшылар терінің беріктігі мен серпімділігін сақтауға көмектесетін он өнімді атады, деп хабарлады Stan.kz ақпарат агенттігі. 

Мәселен, қызанақтың құрамында антиоксидант болып табылатын ликопен және беттің терісін жаңартатын А және С дәрумендері бар. Егер сіз күн сайын қызанақты қолдансаңыз, онда ультрафиолет сәулесінен теріні қорғау 33% -ға артады, қартаю процесі баяулайды.

Жасыл шай терінің кебуіне қарсы күресуге көмектеседі, өйткені құрамында теріні қатайтып тұратын таннин бар.

Терінің серпімділігін сақтау үшін зәйтүн майы, жапырақты салаттар, көкжидек және қара шоколадты қолдану керек. Брокколи қабыну процестерін жоя алатын ең жақсы тағам екендігі атап өтілді. Авокадо және лосось терінің қалпына келу процесін тездетуге көмектеседі. Бұл өнімдерді қолдану әжімдердің пайда болуын баяулатады. Жаңғақтар құрамында антиоксиданттар, сонымен қатар кальций, калий, A, E, B6, B12 дәрумендері бар, олар терінің күйін жақсартуға, оны ультракүлгін сәулелерден қорғауға және организмдегі су балансын сақтауға көмектеседі.

Өз кезегінде испан диетологы Мария Мерино жиі улануды тудыратын тағамдардың тізімін берді. Ең алдымен, жұмыртқа жегенде ерекше сақ болу керек. Теңіз өнімдері мен балықтан улану жағдайлары жиі кездеседі. Дәрігер теңіз делдалдарын санитарлық нормалар сақталатын тексерілген жерлерде сатып алу керек деп ескертеді. Мерино балықты кем дегенде 72 сағат тамақтанар алдында мұздату керектігін білдіреді.

Еттің ішінде уланудың ең үлкен қаупі тауықтан болады, оны ешқандай жағдайда шикі жеуге болмайды. Салмонелла мен стафилококктың салдарынан бұл ет әрдайым толық дайын болуы керек.

Тағы да оқыңыз: