Kyzylorda-news.kz. Real Simple журналының мамандары үйде ас дайындау барысында қандай қате әрекеттер жиі жасалатынын айтты.
- Мақала авторларының айтуынша, тамақ дайындағанда жасайтын бірінші қате – бұл процедураны бастамас бұрын рецепті соңына дейін оқып шықпау екен. Ингредиенттерді дайындау және нұсқаулықты мұқият зерделеу – кез келген рецепт бойынша тағамдарды дұрыс дайындаудың маңызды талаптарының бірі.
2.Қуырғанда табаға шамадан тыс тағам салу екінші қате екенін айтады.
- Макарон өнімін дайындаған кездегі қате суда тұз жеткіліксіз болуы екен. Макарон суды сіңіреді, сондықтан пісіргенде оған тұз қосу керек.
- Тағы бір қателік – кептірілген немесе ескірген дәмдеуіштерді қолдану. Мақала авторлары кептірілген дәмдеуіштер уақыт өте келе хош иісін жоғалтатынын айтады. Аскөктер тағамның дәмін толығымен өзгерте алады, ал кептірілген шөп тағам дәмін өзгертпейді.
- Өтпейтін пышақты қолдану да қате. Пышақты үнемі қайрап отыру уақыт пен күшті үнемдеуге ғана емес, сонымен қатар пісіру процесін қауіпсіз етуге көмектеседі.
- Ас үйде тамақ термометрінің болмауы да дұрыс емес. Мақала авторының айтуынша, бұл құрылғыны пайдалану – ет, құс еті немесе балықты дұрыс температурада дайындағаныңызға көз жеткізуге болады.
- Тағамды дайындағанда үнемі дәмін татып отыру керек. Белгілі бір тағамды пісіру уақыты мен қажетті ингредиенттердің мөлшерін реттеп отыру керек болады. Пісіру кезінде дәмін көру қажетті нәтижеге жету үшін өте маңызды.